Over PetBuffet

PetBuffet is ontstaan uit liefde voor dieren en dan voornamelijk honden.
Ik ben erg gesteld op mijn dieren en wil het allerbeste voor ze. (ben soms beetje te kritisch zelfs) Ik vind hun gezondheid erg belangrijk en vindt dat iedere huisdierbezitter hier meer aandacht aan mag besteden.

Iedereen is tegenwoordig bezig met een gezonde levenswijze en letten op "wat" je eet.
Waarom jezelf wel goed verzorgen en gezond willen voelen en je huisdier uit gemakzucht dagelijks "fastfood" laten eten?
Je hond of kat wil zich zelf net als wij mensen net zo vitaal voelen en een langer leven leiden.

Bij het aanschaffen van onze 3e hond (die al gedeeltelijk werd afgespeend op vers vlees) kwam ik pas echt in aanraking met KVV en BARF. In het begin had ik zoiets van leuk om tussendoor eens te doen maar ik heb goede brokken dus ze komen niets tekort. Maar al gauw kwam ik hiervan terug. Ik had nu een hond op brokken en een hond op KVV en merkte dat de hond op KVV veel vitaler was, minder lichaamsgeur had en véél minder verhaarde als de ander.

Ik was dit gaan observeren (want verhalen op het internet wilde ik niet altijd geloven) en ben het ook bij de andere hond, die tevens een heel moeilijke eter was, gaan proberen. Binnen een week zag ik al verschil in ontlasting. veel steviger en mooier qua structuur. je zou hem bijna met je blote hand op kunnen pakken zonder vieze handen te krijgen. Ik was het zelfs gaan ontleden. na een aantal weken kreeg ook zijn vacht meer glans, hij blonk al maar dit kon dus echt nog veel mooier. Op een één of andere manier zie je toch meer bespiering of body van je hond.
maar niet alleen dit, na langer gebruik verdwenen veel meer klachten, het verharen nam aanzienlijk af, het bekende "sleetje rijden" na het poepen of tussen de wandelingen door stopte, jeuk nam af, het moeizaam eten ging ook met kleine stapjes vooruit. Ik heb 3 jaar lang diverse merken KVV gegeven en diverse smaken uitgeprobeerd. Wat een ellende was het altijd.. heb het eerste jaar veel vlees weg kunnen gooien door een tetterende hond. in begin moest hij er niks van hebben, toen hij het at moest het zo fijn gemalen mogelijk, daarna ook nog zware voorkeuren voor smaakjes. De ene hond vrat alles wat hij kon en de ander moest je zowat voeren met de hand of bij de bak blijven of zelfs met bestek voeren omdat je naar je eigen gevoel wilt hebben dat je hond genoeg binnen krijgt. Maar conclusie werd snel gemaakt na week of 9 zat één hond volledig op KVV en de moeilijke eter op 4x per week KVV en 3 dagen brok en zo langzamerhand is ook hij naar volledig vers gegaan. Sterker nog, hij eet tegenwoordig sneller als de andere. Hij wilde nooit kauwen of harde dingen, hij eet nu zelfs kippennekken als eerste uit de bak en daarna pas zijn kvv.

Inmiddels heb ik nu 4 honden op KVV en BARF gehad en heb spijt dat ik al mijn eerdere honden dit nooit gegeven heb.

Ben er zo enthousiast van geworden. Heb me er enorm in verdiept, veel over gelezen en ervaringen uitgewisseld met mensen die dit al jaren deden. Hoop nu dat er meer mensen zijn in de omgeving die gaan inzien hoe slecht brokken nou eigenlijk zijn. Het is " vulmateriaal " voor de maag maar het VOED totaal niet.
Begrijp me niet verkeerd, ik ben niet totaal anti-brok, maar wees bewust op wat voor brok u uw huisdier zet. Als u toch voor brokvoeding kiest, kies dan voor een geperste brok. Deze is minder lang houdbaar dan de geëxtrudeerde brok maar behoudt meer voedingsstoffen.

De reden waarom ik natuurlijke diervoeding beter toegankelijk wil maken voor een breder publiek, is omdat ik vindt dat een dier (hond of kat) gevoed moet worden op de wijze zoals het bedoeld is. aangepast op de natuurlijke behoefte van het lichaam. Dit is hard nodig in de regio cuijk/boxmeer/venray en daar buiten!

In 2013 is het definitieve besluit genomen dat ik officieel verkooppunt ben geworden. Dit wordt voor alsnog naast mijn fulltime baan gedaan dus bestellingen worden op afspraak aan huis bezorgd of afgehaald.

Mensen met katten kwamen letterlijk aan de deur zeggen dat de stank uit de kattenbak zo goed als verdwenen was en dat ze niks meer lieten liggen in hun voer bakje. Vaak eten katten hun voeding wel op maar laten ze wat gelei of kruimeltjes vlees liggen. Met carnibest aten ze zelfs de kruimeltjes op die ze geknoeid hadden naast het bakje.

Wanneer u naar PetBuffet komt vindt u o.a. voer en snacks voor uw hond, kat en fret:

  • zonder chemische toevoegingen
  • glutenvrij
  • geen geur- kleur- of smaakstoffen
  • (diepgevroren) vers vlees
  • Natuurlijke snacks van Carnibest

Service staat hoog in het vaandel. Voorbeeld: Stel u belt voor iets wat ik niet op voorraad heb, probeer ik het zo spoedig mogelijk in huis te hebben. maar als ik bijvoorbeeld alle vriezers vol heb zitten en dus niets kan bestellen omdat ik het niet kwijt kan en u heeft het met spoed nodig dan ben ik de beroerdste niet en verwijs ik u door naar een concurrent. Even goede vrienden maar u bent op dat moment wel geholpen aan voeding voor uw huisdier.

Bestellingen kunnen gedaan worden via het bestelformulier op deze site, telefonisch of per email.

Nieuws of spoedmededelingen worden bekend gemaakt via Facebook en Twitter.
U ziet het, wij staan geheel achter onze verkoop producten. 

Bent u net als ons overtuigd van deze voeding? Vul dan uw vriezer aan met heerlijke producten uit ons assortiment!!

Contactinformatie:

PetBuffet
5431 TE Cuijk
06-28078509 Email: info@petbuffet.nl
Copyright © PetBuffet 2014  |  Disclaimer  |  Algemene voorwaarden
Webdesign & development by: Timeless Design